BiH
0

Pilot projekat "HOD" u okviru kampanje POSAO BIH u Jutarnjim novinama

Klix.ba
Od početka ove sedmice u Jutarnjim novinama se objavljuju informacije i upute građanima i poduzetnicima kako mogu učestvovati u kampanji zapošljavanja POSAO BIH.

Pilot projekat voćni centar "HOD" nudi jedinstvenu priliku za 126 osoba da nađu zaposlenje u najstrožijem centru Sarajeva. Depozitom od 5000 KM građani mogu dobiti sigurno i stabilno radno mjesto na Marijin Dvoru. Prema podacima Federalnog zavoda za zapošljavanje u Sarajevskom kantonu ima 61000 registrovanih nezaposlenih lica. Od toga za potrebe firme "HOD" ima 1670 nezaposlenih kandidata sa VSS i 15196 sa SSS.

Pomoću depozita od 5000 KM u ABS banci u Sarajevu moguće je osiguravanje radnog mjesta. Na osnovu tog novca banka daje dugoročni kredit poslodavcima/preduzećima uz povoljne uvjete. Nezaposleni, ili njihovi prijatelji ili rođaci oročavaju 5000 KM na 10 godina uz kamatnu stopu od 4,4% te dobijaju pravo da odrede kome će pripasti jedno radno mjesto u Voćnom centru "HOD".

Firma "HOD" d.o.o. Sarajevo ima osnovni kapital od 1,5 miliona KM, a ABS banka je odobrila kredit "HOD"-u kako bi vlasnik Ibro Hodžić mogao da završi sa izgradnjom poslovnog prostora u ulici Kotromanića (nekada Gundulića) koji ima površinu od 1830 kvadratnih metara.

Više informacija u subotu u Jutarnjim novinama.