{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Petrović za balkanski telekomunikacioni put

F
11.12.2006. u 10:00
0
0
Petrović za balkanski telekomunikacioni put
0
Petrović za balkanski telekomunikacioni put
Direktor Telekoma Srbije Draško Petrović izjavio je da će zahvaljujući kupovini Telekoma Srpske telefoniranje na relaciji Srbija - Republika Srpska i Bosna i Hercegovina ubuduće biti jeftinije.
Telekom Srbije kupio je većinski paket akcija Telekoma Srpske 5. decembra, za 646 miliona eura, a Petrović je, gostujući u "Dnevniku" Radio-televizije Srbije, najavio daljnje regionalno širenje "naše telekomunikacione kompanije".

Po njegovim riječima, cilj je stvaranje "balkanskog telekomunikacionog puta" Beograd-Banjaluka-Sarajevo, prenosi portal Mondo.

Petrović je rekao da će Telekom Srbija samo od dividendi, u roku od deset godina, "vratiti" ulaganje u Telekom Srpske, kompaniju čiji je godišnji profit 200 miliona eura.

Kad je riječ o koristi koju će imati korisnici u RS i BiH, Petrović je osim jeftinijeg telefoniranja najavio i nove servise i pouzdaniju mrežu.

Petrović je dodao da je širenje Telekoma Srbija u regionu dio strategije koja je utvrđena 2004. godine sa Vladom Srbije i premijerom Vojislavom Koštunicom, čiji je cilj da "i mi kupujemo, a ne samo da prodajemo".

Vrijednost Telekoma Srbije je, kako je rekao, 3,5 milijarde eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: