BiH
1

Petrov: BiH je i dalje vanjskopolitički prioritet Hrvatske

SRNA
Božo Petrov
Božo Petrov
Predsjednik hrvatskog Sabora Božo Petrov rekao je da je BiH spoljnopolitički prioritet Hrvatske, ali i značajno tržište za hrvatska ulaganja, zbog čega je od velike važnosti još bolje povezati privredne subjekte obje zemlje i konkretizovati projekte na tom području.

Tokom nastupne posjete ambasadora BiH u Hrvatskoj Renate Paškalj, Petrov je naglasio da je njegovoj zemlji u interesu da BiH bude stabilna, čemu će sigurno doprinijeti i sprovođenje Reformske agende u procesu pristupanja EU, što će Hrvatska i dalje podržavati.

Paškalj je informisala Petrova o aktivnostima koje BiH preduzima i sprovodi na ispunjavanju uslova za napredak u procesu evropskih integracija, kao i predstojećim aktivnostima nakon dobijanja Upitnika Evropske komisije.

Ona je prezentovala i aktuelnosti u vezi sa Reformskom agendom i Akcionim planom, zahvalila na podršci koju Hrvatska pruža BiH u procesu pridruživanja EU, te izrazila očekivanja da će se ta podrška nastaviti i ubuduće.

U tom smislu, od velikog je značaja i saradnja dva parlamenata, posebno u prenošenju iskustava hrvatskog Sabora u usvajanju evropske legislative, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.