BiH
0

Petorica mladića se potukla zbog konobarice

NINA
Sarajevo
Sarajevo
Petorica mladića potukla su se u ponedjeljak oko 17 sati u kafiću “Sabrina” u Sarajevu, nakon čega su tučnjavu nastavili u prostorijama CUM-a bolnice Koševo.

Naime, incident se dogodio kad je Elvir Husanović došao u kafić nešto raspravljati sa svojom djevojkom koja je tu zaposlena kao konobarica. U jednom trenutku Husanović je počeo nogama provaljivati u sobe tražeći djevojku koja je od njega pobjegla i sakrila se. Nedugo nakon toga stigla je i policija koja je uhapsila Elvira Husanovića.

Nakon toga su pred kafić stigli Elvirov brat Adnan Husanović (23) i susjed Ifet K. (27) iz Donje Raštelice kod Tarčina. Namjeravali su, navodno, skloniti Elvirov automobil da ga ne bi razbili vlasnici kafića. U tom trenutku oni su se sukobili s trojicom mladića koje je predvodio sin vlasnika kafića Arman Avdović.

Tom prilikom trojica mladića navodno su potegnuli i noževe na spomenutu dvojicu. Napadači su bili Nihad Š. (22), Ajdin G. (22), oba iz Sarajeva, te sin vlasnika kafića Arman Avdović (25) iz Pljevalja, nastanjen u Sarajevu. Policija je ponovno došla i smirila napetosti.

Uputila ih je potom u Centar urgentne medicine bolnice Koševo gdje su dvojici napadnutih konstatirane lakše tjelesne ozljede. Međutim, oko 1.55 sati su u prostorijama CUM-a Koševo na Adnana i Ifeta nasrnula tri napadača. Adnan i Ifet su se, bježeći od napadača, zaključali u WC u prostorijama CUM-a bolnice Koševo. Ne mogavši ući u WC, Nihad Š., Ajdin G. i Arman Avdović su porazbijali šest stakala na vratima WC-a, kao i jedno prozorsko staklo.