Sveta misa 12. aprila
0

Petnaesta godišnjica papine posjete Sarajevu

FENA
Na petnaestu godišnjicu pastirskog pohoda, sada blaženog, pape Ivana Pavla II. gradu Sarajevu i Bosnu i Hercegovinu, u četvrtak 12. aprila u 18 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u 18 sati Svetu misu predslavit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

"Slaviti ćemo Misu zahvalnicu Uskrslom Kristu u sarajevskoj prvostolnici i ponovo obnavljati draga sjećanja na blaženog papu Ivana Pavla II.", stoji u pozivu kardinala Puljića.

"Želimo ponovo uprisutniti njegove poruke kao načela kojima se izgrađuje pomirenje i povjerenje te jednakopravnost u našoj različitosti", napisao je kardinal Puljić pozivajući sve ljude dobre volje da se pridruže ovom Misnom slavlju.

"Ne prestajemo zahvaljivati Božjoj Providnosti koja nam je omogućila doživjeti hodočasnika mira i prijateljstva među stanovnicima ovog grada i ove zemlje. Svim svojim silama podupirao je pomirbu i mir, a istovremeno utvrđivao u vjeri svoju braću i sestre na ovim prostorima", poručio je kardinal Puljić nazivajući taj pastirski pohod nezaboravnim.

"Za vrijeme pohoda blaženi Ivan Pavao II. donio je poruku mira i nade upravljenu svim etničkim i vjerskim zajednicama. Pozvao nas je na pružanje i traženje oprosta te na izgradnju pomirenja i povjerenja u jednakopravnosti. Još i danas odjekuje njegova očinska riječ: Niste napušteni. S vama smo. Bit ćemo s vama sve više i više! Sada ga doživljavamo blizoga kao zagovornika iz neba.

Čuvajući sjećanje na njega te pamćenjem njegovih poruka i ugrađujući ih u svagdanji hod izgradnje mira, radujemo se i zahvaljujemo na toj očinskoj ljubavi koja i danas živi među nama", poruka je kardinala Puljića u povodu obilježavanja petnaeste obljetnice pohoda Svetog Oca Ivana Pavla II.