{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peticiju za zaštitu konja potpisalo 5.000 građana

F
14.1.2009. u 14:26
0
1
Peticiju za zaštitu konja potpisalo 5.000 građana
0
Peticiju za zaštitu konja potpisalo 5.000 građana
Peticiju za trajnu brigu i zaštitu konja, koji preživljavaju pod vedrim nebom, a svojevrsna su turistička atrakciju livanjskog kraja, za 20-tak dana potpisalo je oko 5 000 građana iz BiH, Hrvatske, Slovenije i drugih evropskih zemalja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Akcija je uslijedila nakon što je Turistička zajednica Zapadnobosanskog kantona krajem prošle godine pokrenula projekt za zaštitu divljih konja na visoravni Kruzi iznad Livna, a jedan portal objavio fotografije na kojima se vidi kobila ustrijeljena u trenutku dok je dojila ždrijebe.

Osuda krivolovaca koji ubijaju konje i podrška zaštiti ovih plemenitih životinja stigla je i iz prekooceanskih zemalja.

Direktorica Turističke zajednice Zapadnobosanskog kantona Slava Jukić potvrdila je da je projekt za zaštitu livanjskih divljih konja podržalo i Ministarstvo turizma i životne sredine Federacije BiH, koje je izdvojilo 15.000 maraka za izgradnju osmatračnica i nadstrešnica.

Projektom je planirano i zapošljavanje dvojice čuvara te veterinarska zaštita konja. Kada budu stavljeni pod zaštitu čuvara, konji će se moći vidjeti samo s osmatračnica koje će biti postavljene na Borovoj glavi.

Direktorica Jukić istaknula je da će Turistička zajednica u suradnji s resornim federalnim ministarstvom proglasiti visoravan Kruzi zaštićenim područjem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: