{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peticija za imenovanje ulice po Izetu Sarajliću

S
19.2.2009. u 12:42
0
18
Peticija za imenovanje ulice po Izetu Sarajliću
0
Peticija za imenovanje ulice po Izetu Sarajliću
Poštovaoci lika i djela pjesnika Izeta Kike Sarajlića pokrenuli su inicijativu da se jednoj od sarajevskih ulica dodjeli ime ovog velikana bh. književnosti.
U opisu inicijative grupe pokrenute na Facebooku stoji: "Sa željom da damo svoj doprinos konačnom zaustavljanju ignorantskog tretiranja kulture u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, grupa entuzijasta se okupila oko zajedničkog projekta 'KIKO.co.ba'. Kiko je nadimak jednog od najvećih pjesnika ovih prostora - Izeta Sarajlića te smo smatrali da bi započeti projekat njegovim likom i djelom bilo više nego prilično."

Svi zainteresovani koji žele dati svoj doprinos ovom projektu mogu to učiniti prijavom na http://www.facebook.com/group.php?gid=52523690339

Izet Sarajlić rođen je 1930. godine u Doboju, a djetinjstvo je proveo u Trebinju i Dubrovniku. Od 1945. živio je u Sarajevu, gdje je ostao do kraja života. Pohađao je mušku gimnaziju, a sa 19 godina napisao je prvu zbirku poezije "U susretu". Studirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, radio kao novinar i nikada nije prestao pisati.

Objavio je preko 30 knjiga poezije, a njegova djela su prevođena na 15 svjetskih jezika. Više o Izetu Sarajliću pročitajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: