{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peticija protiv izjave predsjednika SDA Sulejmana Tihića

F
FENA
10.1.2009. u 16:11
0
0
Peticija protiv izjave predsjednika SDA Sulejmana Tihića
0
Peticija protiv izjave predsjednika SDA Sulejmana Tihića
Udruženje “Žena – žrtva rata” u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama iz BiH danas je u Goraždu organiziralo potpisivanje peticije protiv izjave predsjednika SDA BiH Sulejmana Tihića na sjednici Glavnog odbora, a koja se odnosi na promjenu redoslijeda bošnjačko-bosanske politike.
Kako tvrdi predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata” Bakira Hasečić, Tihić je kazao da “ redoslijed prioriteta bošnjačko-bosanske politike u kojoj je do sada centralno mjesto zauzimala filozofija žrtve, priča o agresiji, genocidu, ratnim zločinima i nepravdi počinjenim u BiH i prema Bošnjacima, treba da se promijeni”.

“To predstavlja bošnjačku izdaju Bosne iz više razloga. Nećemo nikome dozvoliti pa čak ni Sulejmanu Tihiću da moramo zaboraviti genocid i agresiju, da nas nazivaju filozofijom i da žrtve filozofiraju”, izjavila je Hasečić dodajući da svojim potpisom peticije i građani tome kažu “NE”.

Iako je na pozivima za potpisivanje peticije kao jedan od organizatora naveden i Savez logoraša BiH, oni su se u posljednji trenutak povukli, a Bakira Hasečić tvrdi da je to učinjeno pod pritiskom.

Potpisivanje peticije prema najavama, bit će nastavljeno i sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: