BiH
1

Peti "Reunion Novotravničana" kao poklon gradu za rođendan

FENA
Udruženje građana Reunion Novotravničana najavljuje održavanje petog po redu Reuniona Novotravničana svih generacija, koji će se održati od 9. do 11. augusta u Novom Travniku.
Reunion Novotravničana pokrenula je grupa entuzijasta 2009. godine kao poklon svome gradu za 60. rođendan, saopćeno je iz Organizacionog odbora Reunion.

Osnovni cilj Udruženja građana Reunion Novotravničana prije svega je okupljanje i zbližavanje svih generacija te održavanje niza kulturnih i sportskih aktivnosti.

Ovogodišnji susret počinje s premijerom dokumentarnog filma o Reunonu i Novom Travniku - Ponovni susret u izgubljenom zavičaju, u režiji njemačkog novinara i reditelja Georga Bayerlea 9. augusta u 20 sati u Domu kulture.

Ovogodišnja humanitarna akcija Reuniona u znaku je duge - tokom tri dana druženja prikupljat će novac za Centar Duga koji pruža usluge djeci s posebnim potrebama, kao i osobama s invaliditetom, za nabavku adekvatnog prijevoznog sredstva.

Veliki broj korisnika naime svakodnevno putuje do Centra koji je jedina institucija ove vrste u Srednjobosanskom kantonu, a kapacitet postojećih vozila nije dovoljan, niti su vozila prilagođena.