{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peter Strauba razgovarao s gradonačelnikom Mostara

F
8.4.2008. u 13:11
0
0
Peter Strauba razgovarao s gradonačelnikom Mostara
0
Peter Strauba razgovarao s gradonačelnikom Mostara
Predsjednik Parlamenta pokrajine Baden-Württemberg Peter Strauba razgovarao je danas u Sarajevu s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem.
Bešlić je zahvalio za sve što su do sada ova pokrajina i Njemačka učinili za BiH i grad Mostar te izrazio zadovoljstvo što danas mogu razgovarati o budućoj saradnji.

On je goste informirao o stanju u Gradu Mostaru, istaknuvši da je pored dobrog političkog ambijenta za ovaj grad veoma bitan i ekonomski razvoj za koji Mostar ima dosta potencijala.

Izražavajući žaljenje što sastanak nije upriličen u Mostaru, Bešlić je kazao da bi želio ugostiti veću delegaciju iz Njemačke u kojoj bi pored parlamentaraca bili i privrednici da bi na licu mjesta mogli razgovarati o budućoj saradnji.

Kada je turizam u pitanju, gradonačelnik Mostara je kazao da ovaj grad ima izuzetan potencijal.

Predsjednik Parlamenta pokrajine Baden-Württemberg Peter Strauba je izrazio žaljenje što nije mogao posjetiti Mostar, istaknuvši da je u svijetu poznato koje sve ljepote nudi Mostar i njegova okolina.

Strauba je kazao da je tokom razgovora koje je imao s bh. zvaničnicima vidio da Bosni i Hercegovini predstoje velike reforme koje se moraju uraditi. Izrazio je nadu da će reforma policije biti uspješno okončana, ističući da je to izuzetno važan korak kako bi put BiH ka evropskoj uniji bio što jednostavniji.

„Mi u Baden-Württembergu želimo i nadamo se da ćemo što prije BiH vidjeti u EU“, kazao je Strauba.

Istaknuo je da se tokom boravka u BiH ponovno uvjerio da dobre odnose između BiH i Baden-Württemberga treba njegovati i produbiti.

Najavio je da bi 29. maja u Štutgartu trebalo biti održani dani BiH, napominjući da bi bilo dobro da i gradonačelnik Bešlić bude prisutan da bi se uspostavili konkretni kontakti i dogovorila buduća saradnja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: