|

Peter Nicholl predsjednik UO Uprave za indirektno oporezivanje

Peter Nicholl predsjednik UO Uprave za indirektno oporezivanje
0
F
FENA
5.7.2006. u 14:54
0
komentara
0

dijeljenja
Peter Nicholl  predsjednik UO Uprave za indirektno oporezivanje
Visoki predstavnik i specijalni izaslanik Evropske unije u BiH Christian Schwarz- Schilling imenovao je Petera Nicholla, bivšeg guvernera Centralne banke BiH, na funkciju predsjednika Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a do kraja godine.
"S obzirom na to da je krajem prošle sedmice dosadašnjem predsjedniku Upravnog odbora Jollyju Dixonu istekao mandat zatražio sam od Nicholla da on bude novi predsjednik tog odbora, što je i prihvatio. Nicholl, osim što je državljanin Novog Zelanda, također je i državljanin BiH i poznat je po svom dosadašnjem djelovanju u Centralnoj banci , a dobio je i dosta nagrada za svoj rad i mislim da je prava osoba za ovu funkciju", rekao je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu visoki predstavnik.

On je također pohvalio i dosadašnji Dixonov rad , kazavši kako je uspio usaglasiti različita mišljenja kada je uvođen PDV u BiH i povući se s važne pozicije tako da odluke donose predstavnici vlasti u BiH.

Obraćajući se prisutnim novinarima Peter Nicholl kazao je da još nema formulu kako riješiti probleme u raspodjeli indirektnih prihoda, ali da ima na raspolaganju nekoliko solucija za rješenje tog problema.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.