Podrška na čekanju
2

Petar Đokić mora odbraniti poziciju u Vladi RS-a da bi uplovio u mirne vode

D. Be.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
U Narodnu skupštinu Republike Srpske još nije stigao zahtjev za smjenu entitetskog ministra energetike Petra Đokića, a nije poznato da li je isto pismo stiglo u Vladu RS-a. Kako saznajemo, ukoliko Đokić "preživi" i izbori se da ostane dio Vlade RS-a dobit će i podršku vladajućeg režima da ostane na čelu Socijalističke partije.
"Što se tiče Narodne skupštine i naše obaveze, zahtjev koji treba da uslijedi nama, još toga nema", rekao je predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je trenutnu situaciju među poslanicima SP-a u NSRS ocijenio kao unutrašnju stvar te političke partije i izrazio uvjerenje da će SP na najbolji način umjeti da prevaziđe te probleme.

Prošle sedmice je pet poslanika SP-a zatražilo od premijera RS-a Radovana Viškovića smjenu ministra rudarstva i energetike koji je ujedno i lider Socijalističke partije.

Kako Klix.ba saznaje na Petru Đokiću je sada da se izbori za povjerenje premijera Viškovića vladajućeg SNSD-a i na taj način odnese pobjedu pred "pobunjenicima SP-a" predvođenim Maksimom Skokom koji je izbačen iz partije, zajedno sa Goranom Selakom i Milenkom Savanovićem.

Đokić je prošlog petka kazao kako je razgovarao i s Miloradom Dodikom te da je on razumio ovu situaciju.

"Dodik je ovo shvatio isključivo kao unutrašnje stanje u Socijalističkoj partiji. On će razgovarati isključivo sa Socijalističkom partijom", kazao je Đokić.

Podsjetimo, podrška Đokiću je postala upitna nakon što je Javno tužilaštvo RS-a počelo istraživati odluke koje je donosio ministar u Vladi RS-a u slučaju poslovanja EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari.