(Ne)očekivano
528

Petak navečer bez velikih gužvi u kafićima u Istočnom Sarajevu

L. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je atmosferu u ugostiteljskim objektima u Istočnom Sarajevu, gdje je situacija dosta drugačija od očekivane.
Uprkos pretpostavkama da će građani Sarajeva petak iskoristiti da posjete Istočno Sarajevo i "pobjegnu" od lockdowna - kafići su večeras poluprazni i čini se da su građani u velikoj mjeri poslušali savjet nadležnih da izbjegavaju gužve i okupljanja.

Kanton Sarajevo je od večeras od 20 sati do ponedjeljka u 7 ujutro u djelomičnom lockdownu. Zabranjen je rad mnogih objekata, između ostalog i kafića, restorana, tržnih centara...

To je izazvalo nezadovoljstvo ugostiteljskih radnika koji su na protestima koji su ove sedmice održani u centru Sarajeva u nekoliko navrata ponovili kako je uvođenje lockdowna samo u Kantonu Sarajevo besmisleno, jer će građani posjetiti druge kantone u FBiH ili otići u RS. Također su zatražili da im se finansijski pomogne za period kada im je zabranjen rad.

Upravo zbog ovakvih izjava bilo je očekivano da će građani petak navečer iskoristiti kako bi uživali u slobodi koju nudi Istočno Sarajevo, no to se večeras ipak nije dogodilo.

Prema riječima našeg fotoreportera, ulice i kafići su poluprazni, a građani se pridržavaju epidemioloških mjera.