{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI

F
25.10.2008. u 13:14
0
0
Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI
0
Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI
Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI koja se danas održava u Sarajevu posvećena je rezultatima i analizi ovogodišnjih općinskih izbora u BiH.
HSS-NHI samostalno ili u koalicijama sudjelovala je u 44 općine, a sudjelovanje u radu općinskih vijeća ili općinskih skupština osigurano je u 24 općine.

Prema podacima ove stranke, u radu općinskih vijeća/skupština sudjelovat će ukupno 45 vijećnika/zastupnika HSS-NHI - 28 u Federaciji BiH, 15 u RS i dva u Brčko Distriktu, a stranka ima i jednog načelnika u Općini Usora (Anto Čičak).

"Osnovni pokazatelji o općinskim izborima govore da je HSS-NHI ostao na političkoj sceni u cijeloj BiH i to je ono što ohrabruje", izjavio je Agenciji Fena predsjednik HSS-NHI Ivan Krndelj.

On je posebno istakao da su dobili 15 vijećnika u općinama RS, ali da su rezultati mogli biti i bolji da nije bilo problema i opstrukcija prilikom glasanja Hrvata dopisnim putem. Ohrabruje, kako je dodao, značajan pomak koji su napravili u Hercegovini te dobar rezultat i porast glasova u Brčko Distriktu.

"Kada su u pitanju rezultati u Posavskoj županiji i Središnjoj Bosni tu ne možemo biti zadovoljni i danas ćemo na sjednici Predsjedništva posvetiti pažnju okolnostima koje se bile otežavajuće prije i u toku vođenja kampanje, te kako nastaviti dalje u smislu poboljšavanja rezultata na tom prostoru", kazao je Krndelj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: