Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI

F
FENA
25.10.2008. u 13:14
0
0
Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI
0
Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI
Peta sjednica Predsjedništva HSS-NHI koja se danas održava u Sarajevu posvećena je rezultatima i analizi ovogodišnjih općinskih izbora u BiH.
HSS-NHI samostalno ili u koalicijama sudjelovala je u 44 općine, a sudjelovanje u radu općinskih vijeća ili općinskih skupština osigurano je u 24 općine.

Prema podacima ove stranke, u radu općinskih vijeća/skupština sudjelovat će ukupno 45 vijećnika/zastupnika HSS-NHI - 28 u Federaciji BiH, 15 u RS i dva u Brčko Distriktu, a stranka ima i jednog načelnika u Općini Usora (Anto Čičak).

"Osnovni pokazatelji o općinskim izborima govore da je HSS-NHI ostao na političkoj sceni u cijeloj BiH i to je ono što ohrabruje", izjavio je Agenciji Fena predsjednik HSS-NHI Ivan Krndelj.

On je posebno istakao da su dobili 15 vijećnika u općinama RS, ali da su rezultati mogli biti i bolji da nije bilo problema i opstrukcija prilikom glasanja Hrvata dopisnim putem. Ohrabruje, kako je dodao, značajan pomak koji su napravili u Hercegovini te dobar rezultat i porast glasova u Brčko Distriktu.

"Kada su u pitanju rezultati u Posavskoj županiji i Središnjoj Bosni tu ne možemo biti zadovoljni i danas ćemo na sjednici Predsjedništva posvetiti pažnju okolnostima koje se bile otežavajuće prije i u toku vođenja kampanje, te kako nastaviti dalje u smislu poboljšavanja rezultata na tom prostoru", kazao je Krndelj.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: