Građani pozvani
556

Peta protestna šetnja za Dženana Memića 23. maja u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Muriz Memić, otac Dženana Memića, pozvao je u ime svoje porodice građane da u utorak, 23. maja u 14 sati izađu na nove, pete po redu mirne proteste i šetnju Sarajevom kojima će od nadležnih institucija tražiti da utvrde istinu o Dženanovoj smrti.

Okupljanje je i ovoga puta ispred SCC-a na Marijin Dvoru, odakle kreće mirna protestna šetnja gradom i dostavljanje pismenih zahtjeva.

"Bolno je, dragi sugrađani, nositi bol u grudima zbog svog djeteta i istovremeno tražiti pravdu na ovakav način. Međutim, ovo je do sada najispravnije", rekao je Muriz Memić i ponovo teškim riječima okvalifikovao MUP i Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

"Treba nam vaša pomoć, koja nije izostajala ni do sada. Hvala vam na tome. Od samog početka vodimo se mišlju da ovo nije i ne smije biti samo borba Dženanovih roditelja, ovo treba da bude borba svih roditelja, braće i sestara. Ne želimo nikome da na ovaj način dokazuje pravdu, već da pravda i transparentnost budu vodilja nadležnim policijskim i pravosudnim institucijama u rješavanju svih slučajeva. Neprihvatljivo je da mi kao roditelji, mnogobrojni prijatelji i poznanici našeg rahmetli Dženana već 15 mjeseci živimo u neizvjesnosti i filmskom scenariju po pitanju iznošenja istine u vezi sa detaljima ubistva našeg sina", navodi se u pozivu porodice Memić.

Podsjetimo, Dženan Memić je smrtno stradao 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na području općine Ilidža. Ovaj slučaj još uvijek nije rasvijetljen, a 27. aprila saslušan je i posljednji svjedok Tužilaštva. U nastavku suđenja odbrana će izvoditi dokaze i saslušavati svjedoke.