{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet rješenja za novi grb Republike Srpske

F
18.12.2007. u 14:42
0
3
Pet rješenja za novi grb Republike Srpske
0
Pet rješenja za novi grb Republike Srpske
Komisija za utvrđivanje prijedloga novih rješenja za simbole Republike Srpske zaključila je danas raspravu o grbu RS-a i verifikovala pet mogućih rješenja koja će u formi nacrta biti upućena na razmatranje u Narodnu skupštinu za narednu sjednicu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predsjednik Komisije Igor Radojičić saopćio je nakon sjednice da su za svih pet rješenja stigle dorade, odnosno korekcije od njihovih autora.

Radojičić je na pres-konferenciji kazao da će ovih pet rješenja ravnopravno biti upućeni parlamentu koji treba da da konačnu riječ o novom grbu entiteta.

Kada je u pitanju nova himna RS-a, Radojičić je podsjetio da je zaključen javni konkurs za novo rješenje entitetske himne, a od pristiglih rješenja izabrano je prvo u uži izbor pet, a zatim je izbor sužen na dva rješenja.

"Rasprava o te dvije predložene kompozicije bit će nastavljena na narednoj sjednici Komisije o muzici i o tekstu, jer se radi o kompoziciji koja ima i jedno i drugo", rekao je predjednik Komisije za simbole.

On nije isključio mogućnost da se i od ovih autora zatraže korekcije te da se oba rješenja upute u Narodnu skupštinu na odlučivanje, ali i da se zaključi da nijedno od rješenja ne zadovoljava kriterije za novu himnu RS-a.

Radojičić je kazao da ne vjeruje da će sjednica Skupštine na kojoj će se razmatrati o novom grbu RS-a biti održana do kraja godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: