{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet miliona KM za stambeno zbrinjavanje, a 23 za štediše

S
24.8.2009. u 16:25
0
3
Pet miliona KM za stambeno zbrinjavanje, a 23 za štediše
0
Pet miliona KM za stambeno zbrinjavanje, a 23 za štediše
Vlada Republike Srpske (RS) odobrila je danas više od pet milion KM za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija, kao i 23 miliona KM za izmirenje obaveza stare devizne štednje.
Vlada je odobrila danas isplatu 5.136.279 KM sa računa posebnih namjena radi realizacije programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u RS za ovu godinu, rekla je šef Biroa za odnose sa javnošću Vlade Vera Sajićna konferenciji za novinare u Banjaluci.

Na sjednici je odobrena isplata sa računa posebnih namjena dijela obaveza po osnovi emisija obveznica RS za izmirenje obaveza po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje u iznosu 23.071.698 KM, a koje dospijevaju 28. avgusta.

Vlada je dala saglasnost Ministarstvu prosvjete i kulture RS da sufinansira snimanje dokumentarnog filma ''Crni Đorđe i srpska revolucija'' sa 50.000 KM, dodala je Sajićeva.

Vlada je usvojila Prijedlog zakona o naknadama za vršenje usluga premjera i korišćenje podataka katastra nepokretnosti i katastra zemljišta i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti.

Na sjednici je donesena odluka o izmjeni odluke o visini godišnje naknade za javne puteve, koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila.

Vlada je donijela zaključak i prihvatila informaciju o statusu nekretnine u vlasništvu RS u Bulevaru despota Stafana u Beogradu, koju čini šestosoban stan od 210 i magacin od 60 metara kvadratnih, dodala je ona.

Na sjednici je usvojen Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za sprovođenje postupka prodaje bilansnih viškova električne energije od 15. septembra do 31. decembra, dodala je Sajićeva.

Prema njenim riječima, Vlada je razmatrala i usvojila Informaciju o programiranju i korištenju pretpristupne pomoći EU, Informaciju o pristupanju BiH Pariškoj deklaraciji o efikasnoj pomoći, informaciju o finansiranju predstavništava RS u inostranstvu u drugom kvartalu ove godine i Informaciju o radu predstavništva RS u Izraelu u drugom kvartalu ove godine.

Sajićeva je naglasila da je Vlada usvojila informaciju Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS u vezi sa imenovanjem članova radne grupe za izradu radnog teksta zakona o zaštiti žrtava torture i civilnih žrtava rata u BiH.

Ona je istakla da je Vlada razmatrala i usvojila izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za prvo polugodište ove godine.

Sajićeva je naglasila da je šesta tačka dnevnog rada - informacije o izvršenoj privatizaciji državnih preduzeća i banaka u RS, ukupno ostvarenom iznosu sredstava, te njihovoj strukturi, kao i informacije o utrošku i strukturi utroška ukupno prikupljenih sredstava od 1. januara 2001. do 31. decembra 2005. godine - skinuta sa dnevnog reda jer sjednici nisu prisustvovali predstavnici Investiciono razvojne banke RS da bi pojasnili ovu informaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: