|

Pet godina zatvora Emiru Suljiću zbog porezne utaje

Pet godina zatvora Emiru Suljiću zbog porezne utaje
1
F
FENA
16.1.2020. u 15:33
4
komentara
1

dijeljenja
Pet godina zatvora Emiru Suljiću zbog porezne utaje Sud BiH (Foto: M. O./Klix.ba)
Sud Bosne i Hercegovine izrekao je presudu Emiru Suljiću kojom je proglašen krivim da je počinio krivično djelo porezna utaja ili prevara.
Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet godina. Optuženom je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu od 20.000 KM, a od optuženog Suljića oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 284.489 KM.

Kako je rečeno, Suljić je kriv što je, kao punomoćnik pravne osobe "DEX" d.o.o. Brčko distrikt BiH pružajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima kao i o drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obaveza, izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost u ukupnom iznosu od 284.489 KM. Za navedeni iznos je nanio štetu budžetu BiH.

Optuženi Emir Suljić oslobođen je optužbe da je kao punomoćnik pravnog subjekta "DEX" d.o.o. Brčko distrikt BiH, pružajući lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima kao i o drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obaveza, izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost u ukupnom iznosu od 287.747,13 KM, saopćeno je iz Suda BiH.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...