BiH
0

Pet godina od smrti Milana Jelića

SRNA
Milan Jelić
Milan Jelić
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić položit će danas vijenac na grob nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića u Modriči povodom pet godina od Jelićeve smrti, najavljeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.

Vijenci će biti položeni u 12.00 sati, a parastos na Gradskom groblju u Modriči bit će služen u 12.30. Cvijeće će položiti i prislužiti svijeće na grob članovi porodice, predstavnici lokalne uprave Modriča, privrednici, sportisti, sportski radnici i prijatelji, najavljeno je iz Administrativne službe opštine Modriča.

Poštu Jeliću, dugogodišnjem predsjedniku Fudbalskog/nogometnog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske, odat će i članovi uprave "Modriča Maxime", kao i treneri i mladi fudbaleri učesnici Trećeg međunarodnog memorijalnog turnira "Doktor Milan Jelić".

Povodom pet godina od Jelićeve smrti, u Modriči će danas biti održan Treći međunarodni memorijalni turnir u fudbalu "Doktor Milan Jelić" na kojem će učestvovati mlađe selekcije klubova iz Srbije, Hrvatske i BiH. Svečano otvaranje planirano je u 13.00 sati na modričkom stadionu "Doktor Milan Jelić.

Na turniru će nastupiti mlađe selekcije fudbalskih klubova "OFK Beograd" iz Beograda, "Vojvodina" iz Novog Sada, "NK Osijek" iz Osijeka, "Marsonija" iz Slavonskog Broda, "Čelik" iz Zenice, "Borac“ iz Banje Luke, "Sloga" iz Doboja i "Modriča-Maxime", potvrđeno je u upravi organizatora turnira "Modriča-Maxime".

Jelić je rođen 26. marta 1956. godine u Koprivni, a preminuo 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara. Od oktobra 2006. do smrti vršio je funkciju predsjednika Republike Srpske.

Obavljao je funkciju generalnog direktora preduzeća "8. septembar" u Modriči i generalnog direktora Rafinerije ulja Modriča. Od oktobra 2006. do smrti vršio je funkciju predsjednika Republike Srpske i predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

U više navrata za svoj rad nagrađivan je prestižnim priznanjima, među kojima se posebno ističu priznanje Menadžera godine u Republici Srpskoj za 2002. godinu, te Menadžera decenije u BiH u 2003. godini.

Kao priznati sportski radnik u BiH i inostranstvu postigao je velike rezultate, prije svega na promociji sporta i sportske kulture u BiH.