{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Perišićeva obrana najavila žalbu

F
6.9.2011. u 19:25
0
9
Perišićeva obrana najavila žalbu
0
Perišićeva obrana najavila žalbu
Momčilo Perišić (Foto: Reuters)
Obrana bivšeg načelnika glavnog stožera jugoslavenske vojske, generala Momčila Perišića, u utorak pred Haaškim sudom osuđenog na 27 godina zatvora za pomoć i podržavanje višegodišnje opsade i terora civila u Sarajevu i ubojstava tisuća muslimana u Srebrenici, kao i za propuste u kažnjavanju podčinjenih zbog raketiranja Zagreba, uložit će žalbu na presudu, izvijestili su beogradski mediji pozivajući se na izjavu njegova odvjetnika Novaka Lukića.
Lukić je kao "vjetar u leđa" argumentima za žalbu naveo to što je predsjednik sudskog vijeća, sudac Bakone Justice Moloto bio za to da Perišić bude oslobođen po svim točkama optužnice.

Perišićev odvjetnik podsjetio je kako je mišljenje predsjedajućeg suca bilo drugačije od mišljenja preostale dvojice sudaca članova vijeća te dodao kako to obrani pruža uvjerenost i motiv da će kroz žalbu dokazati da Perišić nije kriv.

Istaknuo je kako je pred obranom posao analize opsežne presude na više od 500 stranica, čemu će uslijediti odluka o idućim koracima, ali da odmah može reći da će svakako biti uložena žalba na presudu.

Savjetnik glavnoga haaškog tužitelja Sergea Brammertza Frederick Swinnen srbijanskoj agenciji Tanjug kazao je kako je još rano da bi se reklo hoće li haaško tužiteljstvo uložiti žalbu, objasnivši kako tek treba proučiti presudu.

Pravila Tribunala nalažu da žalba bude najavljena u roku od 30 dana od izricanja presude, nakon čega je, kada se formira žalbeno vijeće, za podnošenje žalbe predviđen rok od 75 dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: