Uređuju sistem
40

Penzionerima u Federaciji BiH penzije će sutra biti prvi put isplaćene preko trezora

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Penzionerima u Federaciji Bosne i Hercegovine će penzije sutra biti prvi put isplaćene preko trezora, potvrdio je direktor Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH Zijad Krnjić za Klix.ba.

"Januarska penzija u Federaciji BiH, koja je usklađena sa Zakonom o PIO i izmjenama koje je Federacija BiH napravila prije Nove godine, bit će sutra isplaćena preko računa trezora Federacije", kazao je Krnjić.

Navodi kako su rješavali informatičku problematiku jer imaju različite informatičke sisteme koje je trebalo razriješiti.

"Imamo ogromnu bazu podataka, to mora ići elektronskim putem. Pri kraju smo, trebalo bi biti sve uredu. Danas se neke stvari završavaju", rekao je Krnjić za Klix.ba.

Prema njegovim riječima, poštama je trezor već prebacio sredstava za podjelu gotovine, pošto njima treba nekoliko dana da tu gotovinu rasporede po kantonima i oćinama.

"Transfer sa trezora na račune banaka bi trebao biti sutra. Obustave će se rješavati u narednim danima. Sve je pouzdano dovedeno do kraja i ne znam šta bi se moglo desiti da sutra ne bude penzija", zaključio je Zijad Krnjić.