Dva zahtjeva
168

Penzioneri se sastali s predstavnicima Vlade FBiH i zatražili jednokratnu novčanu pomoć

A. L.
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i članovi Vlade FBiH sastali su se danas s predstavnicima penzionera, koji su prema njima imali dva zahtjeva.

Delegacija vlade koju su, osim Nikšića, činili zamjenici ministar finansija Toni Kraljević i ministar razvoja, preduzetništva i obrta Vojin Mijatović te ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastali su se s dva saveza udruženja penzionera u Federaciji BiH, koje su predvodili Redžo Mehić i Ivan Kožul.

"Nakon razmatranja prioritetnih zahtjeva penzionera, Vlada FBiH će raditi na iznalaženju rješenja da se osiguraju sredstva za isplatu jednokratne finansijske podrške penzionerima, kao i na povećanju sredstava namijenjenih za banjsko liječenje penzionera, što je važan segment u osiguranju zdravstvene podrške ovoj kategoriji stanovništva", kazao je Nikšić.

Potvrđen je i nastavak aktivnosti na formiranju Vijeća penzionera Federacije BiH, čija uloga bi, između ostalog, bila afirmacija i zaštita prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, dodao je premijer Federacije.