BiH
0

Penzioneri: Protiv Zakona o prekršajima su oni koji štite rad nacrno

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Savez udruženja penzionera Federacije Bosne i Hercegovine i Savez kantonalnih udruženja penzionera Mostar izražavaju javni protest zbog ponovnog odbijanja prijedloga Zakona o prekršajima Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

"Nažalost još jednom se pokazalo da su u Parlamentu FBiH u ovom trenutku snage koje se bore protiv rada na crno i sive ekonomije, slabije od snaga koje to Štite, što je porazna činjenica za sve građane ove zemlje. Naši Savezi koji okupljaju više od 389.000 penzionera će u narednom periodu učiniti sve da svoje članstvo obavijeste o tome ko je bio za usvajanje zakona koji je trebao osigurati veće prihode u Zavod PIO/MIO FBiH i samim tim i veće penzije, a ko su političke snage koje su to spriječile", navodi se u saopćenju.

Savezi pozdravljaju napore Vlade Federacije BiH, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, koja je tri puta predlagala ovaj zakon u prethodne tri godine i time pokazala jasnu volju da uspostavi sistem i pravnu državu.

"Takva nastojanja penzioneri Federacije BiH će znati prepoznati i nastavit ćemo se boriti za stvaranje pravednijeg društva u kojem će penzioneri imati sigurne i što je moguće veće penzije", kaže se na kraju saopćenja.