{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Penzioneri: Protiv Zakona o prekršajima su oni koji štite rad nacrno

F
30.1.2014. u 15:10
0
8
Penzioneri: Protiv Zakona o prekršajima su oni koji štite rad nacrno
0
Penzioneri: Protiv Zakona o prekršajima su oni koji štite rad nacrno
Foto: Arhiv/Klix.ba
Savez udruženja penzionera Federacije Bosne i Hercegovine i Savez kantonalnih udruženja penzionera Mostar izražavaju javni protest zbog ponovnog odbijanja prijedloga Zakona o prekršajima Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.
"Nažalost još jednom se pokazalo da su u Parlamentu FBiH u ovom trenutku snage koje se bore protiv rada na crno i sive ekonomije, slabije od snaga koje to Štite, što je porazna činjenica za sve građane ove zemlje. Naši Savezi koji okupljaju više od 389.000 penzionera će u narednom periodu učiniti sve da svoje članstvo obavijeste o tome ko je bio za usvajanje zakona koji je trebao osigurati veće prihode u Zavod PIO/MIO FBiH i samim tim i veće penzije, a ko su političke snage koje su to spriječile", navodi se u saopćenju.

Savezi pozdravljaju napore Vlade Federacije BiH, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, koja je tri puta predlagala ovaj zakon u prethodne tri godine i time pokazala jasnu volju da uspostavi sistem i pravnu državu.

"Takva nastojanja penzioneri Federacije BiH će znati prepoznati i nastavit ćemo se boriti za stvaranje pravednijeg društva u kojem će penzioneri imati sigurne i što je moguće veće penzije", kaže se na kraju saopćenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: