{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Penzioneri pripremaju tužbe za nezakonito umanjenje penzija

F
28.1.2010. u 17:19
0
2
Penzioneri pripremaju tužbe za nezakonito umanjenje penzija
0
Penzioneri pripremaju tužbe za nezakonito umanjenje penzija
Foto: Arhiv
Koordinacioni odbor boračkih udruženja priprema tužbe za nezakonito umanjenje penzija od 10 posto, saopćeno je danas iz Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH.
Koordinacioni odbor čini Udruženje penzionera Vojnih osiguranika u FBiH, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja u FBiH, Udruženje generala BiH, Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH, Udruženje "Prva slavna -111. viteška brigada" Sarajevo, Udruženje "2. v.brigada Novi Grad", Udruženje "1. dobrinjska brigada Novi Grad", Udruženje "2. brdska brigada", Udruženje "Organizatori bosanskohercegovačkog otpora 1991-1992 KS", Udruženje "Koraci", Udruženje Branioci Bosne, Udruženje "Branitelji Sarajeva", Udruženje za zaštitu tekovina za BiH KS, Udruženje "Borci-veterani 102. mtbr" KS, Udruga umirovljenika HVO.

Ova udruženja održala su sastanak na kome su usvojen zaključak o potpisivanju protokola o saradnji sa Udruženjem penzionera/umirovljenika u FBiH i u slučaju potrebe pripreme zajedničkih protesta protiv najavljenog umanjenja penzija ovoj kategoriji.

Koordinacioni odbor će uputiti poziv nadležnim organima da se odmah krene u proceduru donošenja zakona o pretvaranju uredbi o penzionisanju u zakon.

Na sastanku je zaključeno da će se uputiti poziv prema oba doma Parlamenta Federacije BiH da podrže rješavanje nagomilanih stambenih problema ove kategorije, navedeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: