{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Penzioneri prijete protestima ako ne dođe do povećanja aprilskih penzija

F
16.3.2011. u 15:35
0
2
Penzioneri prijete protestima ako ne dođe do povećanja aprilskih penzija
0
Penzioneri prijete protestima ako ne dođe do povećanja aprilskih penzija
Predstavnici Saveza penzionera u Federaciji BiH i Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH danas su na sastanku zaključili da će u maju izaći na javne proteste ukoliko ne dođe do povećanja aprilskih penzija.
Zajednički sastanak organiziran je povodom teškog materijalnog stanja svih kategorija penzionera u FBiH.

"Od Vlade FBiH se traži da izmiri dug prema PIO u iznosu od 180 miliona maraka, koji bi bio dovoljan za povećanja penzija, te da Vlada FBiH osigura i uplati na vrijeme sredstva za isplatu penzija pod povoljnijim uvjetima", saopćeno je Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH.

Također, zajedničkim zaključkom se traži od nove vlasti FBiH da se pristupi reformi penzionog sistema u FBiH i da u Upravni odbor uđu predstavnici penzionera.

"Tražimo da novoformirana vlast preispita odluku ranije vlasti o premještanju sjedišta PIO u Mostar. Naime, od 360.000 penzionera u FBiH, u Sarajevu gravitira 320.000 penzionera i postoji kompletna infrastruktura PIO", saopćeno je iz Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza penzionera u FBiH Omer Omerefendić i Rapa Mehmedalija i predstavnici Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH Ismet Harbinja, Enver Maslak i Esad Mahmudirović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: