{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Penzioneri izlaze na ulice"

S
17.9.2009. u 11:10
0
2
"Penzioneri izlaze na ulice"
0
"Penzioneri izlaze na ulice"
Foto: Arhiv
Predsjednik Saveza udruženja penzionera u Federaciji BiH Omer Omerefendić izjavio je da se penzioneri u ovom entitetu pripremaju za izlazak na ulice u sedam najvećih gradova, kako bi izrazili nezadovoljstvo svojim položajem i upozorili Vladu na dugovanje od 108 miliona KM, koje je Zavod PIO/MIO potrošio za isplatu beneficiranih penzija.
Omerefendić je rekao da je pitanje protesta penzionera otvoreno i izvjesno, te da se očekuje kako bi na ulice sedam gradova u FBiH moglo izaći i do 200.000 ljudi.

On je upozorio da više od 70 posto penzionera živi u ekstremnom siromaštvu, dok više od 100.000 njih nije u mogućnosti da ostvari pravo na zdravstvenu zaštitu zbog plaćanja participacija na lijekove koji se izdaju na recept.

Predsjednik Saveza udruženja penzionera u FBiH upozorio je da je smrtnost penzionera u ovom entitetu u posljednje vrijeme povećana sa dva na četiri posto, jer, kako je pojasnio, penzioneri ne mogu da se bore sa postojećom situacijom koja se stalno pogoršava i zbog koje su dovedeni na prosjački štap.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: