BiH
0

Penzije u Federaciji BiH ostaju na nivou prethodnih mjeseci

FENA
Prema odluci Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji je danas zasjedao, isplatni koeficijent za obračun penzija za mjesec juni ostaje isti, dok će se datum isplate junskih penzija utvrditi naknadno.

"Koeficijent za juni ostaje na nivou dosadašnjih mjeseci te iznosi 1,73 za penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o PIO-u te 1,485 za penzije koje se finansiraju iz sredstava budžeta Federacije BiH. Samim time i iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju na nivou prethodnih mjeseci te tako najniža penzija iznosi 310,73 KM, zagarantovana 414,13 KM, a najviša 2.071,50 KM", saopćeno je iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Upravni je odbor, uz ostale tačke dnevnog reda, danas razmatrao i usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Federalnog zavoda za razdoblje od 1. januara do 31. marta 2012. godine.

Nakon rasprave na sjednici Upravni je odbor odlučio zatražiti od Vlade Federacije BiH prethodno mišljenje o pokretanju postupka prodaje određenih objekata koji su u vlasništvu Federalnog zavoda, stoji u saopćenju.