{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Penuelas novi komandant multinacionalnog bataljona EUFOR-a

F
15.4.2008. u 15:31
0
0
Penuelas novi komandant multinacionalnog bataljona EUFOR-a
0
Penuelas novi komandant multinacionalnog bataljona EUFOR-a
EUFOR je danas u bazi Butmir izvršio svečanu primopredaju komande nad Multinacionalnim bataljonom. Nakon četiri mjeseca službe, potpukovnik Francisco Mugica predao je komandu potpukovniku Joaquinu Penuelasu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je saopćeno iz EUFOR-a, potpukovnik Mugica je u spomenutom periodu nadgledao niz događaja, posebno zajedničke vježbe s Oružanim snagama BiH (OSBiH).

Odajući priznanje njegovom intenzivnom radu, komandant EUFOR-a generalmajor Ignacio Martín Villalain je rekao da je potpukovnik Mugica komandovao Multinacionalnim bataljonom u vrlo intenzivnom periodu obilježenom zajedničkom obukom EUFOR-a i OSBiH u ovoj godini, a 2008. godina i jeste godina obuke.

-Želim odati priznanje njegovom profesionalizmu i posvećenosti s kojima je pristupio i OSBiH u brojnim zajedničkim vježbama. Želim dobrodošlicu pukovniku Penuelasu i da bude jednako uspješan kao njegov prethodnik, kazao je general Villalain.

Multinacionalni bataljon EUFOR-a se sastoji od četiri manevarske čete iz Mađarske, Poljske, Španije i Turske koje osiguravaju najveći broj ljudstva.

Bataljon postoji od februara 2007. godine kad je EUFOR izvršio smanjenje s tri grupe namjenskih snaga na jedan bataljon i integriranu policijsku jedinicu (IPU). Ove snage smještene su u bazi Butmir i osposobljene su i opremljene za osiguranje sigurnog i stabilnog okruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: