{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PEN Centar BiH zahtjeva reakciju na zbivanja u Gazi

F
FENA
7.1.2009. u 11:31
0
0
PEN Centar BiH zahtjeva reakciju na zbivanja u Gazi
0
PEN Centar BiH zahtjeva reakciju na zbivanja u Gazi
Foto: Reuters
Upravni odbor PEN Centra BiH uputio je dopis Međunarodnoj PEN organizaciji i predsjedniku Mirovnog komiteta ove organizacije Edavardu Kovaču povodom zbivanja u Gazi.
Upravni odbor PEN Centra Bosne i Hercegovine, užasnut stradanjima civila u pojasu Gaze, zahtijeva od Mirovnog komiteta i Međunarodne PEN organizacije u Londonu da promptno reagiraju kod Vijeća sigurnosti UN-a. Budući da smo kao centar formirani i razvijali se kao organizacija u uvjetima rata u Bosni i Hercegovini, iz vlastitog iskustva znamo da rat ne donosi ništa osim patnje i stradanja civila i da nije nikakvo rješenje ni za jedan konflikt na svijetu. Zato molimo svjetske sile, koje imaju utjecaj na politička kretanja u svijetu, da iskoriste sva sredstva kako bi se zaustavio rat u Gazi.

Mi znamo da nema rata u kojoj jedna strana pobjeđuje - sve su strane na gubitku, a u rješavanju konflikata postoje samo dogovor i kompromis, koji će spasiti živote nedužnih civila.

Molimo Kovača da prenese našu poruku Mirovnom komitetu i Međunarodnoj P.E.N. Organizaciji i zahtijeva hitnu reakciju u pravcu mirovnog rješenja", navodi se u apelu koji potpisuju predsjednik PEN Centra BiH Ugo Vlaisavljević i generalni sekretar Ferida Duraković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: