{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pemijer ZDK uputio inicijativu općinama za obilježavanje imena Srđana Aleksića

16.2.2013. u 12:41
780
Pemijer ZDK uputio inicijativu općinama za obilježavanje imena Srđana Aleksića
780
Pemijer ZDK uputio inicijativu općinama za obilježavanje imena Srđana Aleksića
Srđan Aleksić
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak uputio je inicijativu općinama za obilježavanje imena Srđana Aleksića.
Premijer je tekstu inicijative, koje je dostavio općinama, zatražio da općine i Zeničko-dobojski kanton odaju počast i daju svoj doprinos u obilježavanju hrabrog čina Srđana Aleksića iz Trebinja, koji je svojom ljudskošću, u teškim vremenima, pokazao najvrijedniju osobinu građana Bosne i Hercegovine, susjedstvo i zajedništvo.

"Molim Vas da zajedno provedemo inicijativu s ciljem da se ljudsko djelo Srđana Aleksića pronese i zadrži u općinama Zeničko-dobojskog kantona, kao kičme BiH, u nazivima ulica, ustanova ili drugačijim obilježjima, kako bi iskazali trajno poštovanje mladiću koji je svojim životom održao životnu lekciju svim neljudima, a svim građanima jedina nam domovine BiH poslao ljudsku poruku o bosanskom zajedništvu i životu", navodi Plevljak u tekstu inicijative koje je dostavio općinama Zeničko-dobojskog kantona.

Srđanu Aleksiću je postuhumno dodijeljena Povelja Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH, a ulica Velikih drveta u Sarajevu je, petnaest godina nakon Srđanove smrti, nazvana njegovim imenom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: