Humanitarni rad
107

Pekare Mlinar donacijom pomogle rad "Roditeljske kuće"

Klix.ba
Nakon što su otvorili i treću pekaru u glavnom gradu BiH, Milnar BiH se, sada već po dobro uhodanom pravilu, odlučio i na novčanu donaciju.

Uz saradnju koju od prvog dana ima sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba, Mlinar BiH je humanitarnu podršku ovaj put pružio mališanima kojima je to najpotrebnije – Roditeljskoj kući. Ponukani svime što se dešava i shvatajući važnost oporavka mališana, kojima je prijeko potrebno da njihovi roditelji budu uz njih, Mlinar BiH se odlučio da donaciju uputi upravo njima.

"Važnost postojanja Roditeljske kuće prepoznao je Mlinar BiH, te smo kroz novčanu donaciju odlučili pomoći u daljem radu i normalnom funkcionisanju ove ustanove, kako bi se djeca u teškim trenucim osjećala sigurno", riječi su Adnana Mujana, suvlasnika kompanije MD Company.

Iz Mlinara BiH naglašavaju da je veoma važno oglasiti se na projekte humanog karaktera, te na taj način pružiti podršku i brigu onima kojima je to najviše potrebno.

Udruženje se zahvaljuje Mlinaru BiH na društvenoj odgovornosti i pažnji koju su pokazali prema oboljelim mališanima.

"Zahvaljujem se od srca Mlinaru na još jednoj donaciji, ali i na podršci koju nam konstantno pružaju. Zaista nam mnogo znači kada nam ljudi ukaže povjerenje i upute jednu ovakvu donaciju, koja će svakako biti od velike pomoći i značaja. Mi ćžemo svakako u narednom periodu uložiti sav svoj trud da opravdamo ukazano povjerenje našeg donatora, kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, koje je jučer za prvu ambasadoricu imenovalo Amru Silajdžić-Džeko.