U noći Lejletu-l-kadra
12.1k

Pekara u Sarajevu večeras od 18 do 20 sati dijeli besplatne somune

E. Sk.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Jedna od najpoznatijih pekara u Sarajevu pekara AS u noći Lejletu-l-kadr, najodabranijoj noći u mjesecu ramazanu, večeras će svima od 18 do 20 sati dijeliti besplatne somune.

Tradicionalno su u doba ramazana pred sarajevskim pekarama redovi za vruće i mirisne somune. Tako će biti i večeras, kaže nam vlasnik pekare Suljo Gjuraj koji se odlučio na ovo humano djelo.

"Mi smo jedna od najstarijih pekara u Sarajevu, poslujemo od 1998. godine. Uvijek smo na usluzi građanima, pa tako i večeras kad poklanjamo somune. Koliko god da bude ljudi, toliko će biti i somuna. Podijelit ćemo nekoliko hiljada somuna", poručuje Gjuraj.

Ramazanski iftar ne može se zamisliti bez naizgled jednostavnog, a po svemu posebnog peciva. Odluci da daruje somune doprinijela je, kaže nam, i dodatno teška situacija koju je izazvala pandemija koronavirusa.

"Zbog teške situacije koju je uzrokovala pandemija koronavirusa odlučili smo da poklonimo somune onima koji to sebi ne mogu priuštiti u nadi da ćemo dočekati neka bolja vremena i da će sve ovo što nas je zadesilo uskoro biti iza nas", kazao je Gjuraj čija se pekara nalazi u ulici Triglavska 1.