|

Pejić: Nadam se spomeniku poginulim borcima HVO-a Sarajevo i brigade "Kralj Tvrtko"

Pejić: Nadam se spomeniku poginulim borcima HVO-a Sarajevo i brigade "Kralj Tvrtko"
51
F
FENA
31.10.2019. u 11:34
36
komentara
51

dijeljenja
1/5 Foto: D.Ć./Klix.ba
2/5 Foto: D.Ć./Klix.ba
3/5 Foto: D.Ć./Klix.ba
4/5 Foto: D.Ć./Klix.ba
5/5 Foto: D.Ć./Klix.ba
Delegacije Udruge organizatora otpora, penzionisanih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja KS, Općine Novo Sarajevo, Koordinacije boračkih udruženja Općine Novo Sarajevo i Hrvatskog narodnog vijeća BiH danas su na Groblju "Sveti Josip" u Sarajevu položila vijence i zapalila svijeće za poginule, preminule i nestale branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko".
Događaj je u Sarajevu organiziran povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo prof. dr. Marinko Pejić naglasio je da je vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stala na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, zajedno s ostalim oružanim jedinicama.

"Naravno, to ne bi bilo moguće bez žrtve branitelja koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja. Nadamo se da će 109 poginulih branitelja HVO Sarajevo i Hrvatske brigade 'Kralj Tvrtko' uskoro dobiti spomen-obilježje u Sarajevu, za čiju su slobodu i multietničku strukturu dali svoje živote. Na ovaj se način prisjećamo i svih civilnih žrtava agresije na našu domovinu", kazao je Pejić.

U kulturnom programu povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana prigodne stihove čitala je pjesnikinja Ivana Krstanović, a molitvu je predvodio don Luka Brković, priopčćeno je iz saopćeno je iz Udruge HVO Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...