|

Pejić: Mi iz Sarajeva imamo posebno suosjećanje s Vukovarom

Pejić: Mi iz Sarajeva imamo posebno suosjećanje s Vukovarom
7
Klix.ba
18.11.2012. u 17:01
31
komentara
7

dijeljenja
Pejić: Mi iz Sarajeva imamo posebno suosjećanje s Vukovarom Marinko Pejić
Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara obilježen je danas šetnjom u Koloni sjećanja putem dugim pet i po kilometara od vukovarske bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskog rata, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i misom zadušnicom.
Programu u Vukovaru prisustvovao je i predsjednik Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo prof.dr.sc. Marinko Pejić, koji je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata zapalio svijeću i položio cvijeće za poginule branitelje i civile.

"Mi iz Sarajeva imamo posebno suosjećanje s Vukovarom, gradom herojom, koji je postao simbolom stradanja te stvaranja i obrane hrvatske države. Hrvatsko gospodarsko društvo BiH, koje je djelovalo u Sarajevu, a u okviru kojega je utemeljen HVO Sarajevo, 1991. godine je učestvovalo u organizaciji humanitarne pomoći za Dubrovnik i selo Ravno, kao i u akcijama slanja dobrovoljaca za odbranu Dubrovnika i Vukovara“, kazao je Pejić, saopćeno je iz ove Udruge .

Pejić je prokomentirao i oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču:
"Bitno je da su generali Ante Gotovina i Mladen Markač sada u Hrvatskoj i da odlukom međunarodnog suda vojno-odbrambene akcije Republike Hrvatske nisu zločinačke operacije nego legitimni akti. Ratnih zločina je zasigurno bilo i pravna država sve takve slučajeve mora sankcionirati, jer ratni zločin ne zastarijeva", istakao je Pejić.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...