BiH
62

SATIRA / Pedeset beba uhapšeno na protestima u Sarajevu

Piše: Regina Pilav
Policijske snage su u kasnim poslijepodnevnim satima uhapsile 50 beba tokom protesta koji se održava ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Uhapšene bebe imaju do godinu dana, a policija pod budnim okom motri i učesnike protesta starije od 12 mjeseci.

Prema zahtjevu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, MUP Kantona Sarajevo, OSA i SIPA su izvele zajedničku akciju koja je rezultirala hapšenjem 50 beba od kojih je njih 20 mlađe od tri mjeseca. Uhapšeni će nakon obrade biti predati Kantonalnom tužilaštvu KS.

"Večeras, oko 19:45 u združenoj akciji policijskih snaga uhapšeno je 50 osoba starosti do godinu dana, zbog osnovane sumnje da ugrožavaju sigurnost parlamentaraca i zaposlenih u Parlamentarnoj skupštini BiH. Zbog činjenice da se radi o maloljetnim prestupnicima i zbog činjenice da policijska obrada još uvijek nije završena, nećemo otkrivati imena uhapšenih", rekao je okupljenim novinarima Irfan Nefić.

Glavna kantonalna tužiteljica Nives Kanevčev je izjavila da dio uhapšenih nema validna dokumenta, te se sumnja na to da nisu državljani BiH. Nakon obrade, oni će biti vraćeni tamo odakle su došli. Tužiteljica nije htjela otkrivati više detalja pošto je istraga u toku.

Policijske snage i dalje pod budnim okom motre okupljene ispred Parlamentarne skupštine BiH. Jedno dvogodišnje lice je bacilo zvečku što je izazvalo paniku u zgradi Parlamenta, međutim brzom reakcijom policije i ta prijetnja je otklonjena.

Bez obzira na osiguranje, parlamentarci i zaposleni u zgradi Parlamenta provest će još jednu noć u strahu od razularenih beba.

Sadržaj ovog teksta je parodija/satira i sve navedene informacije su izmišljene.