BiH
0

PDP: Zastrašujuće što Lukač minimizira oružanu pljačku specijalaca MUP-a RS

FENA
U Partiji demokratskog progresa (PDP) smatraju da je "minimiziranje“ slučaja oružane pljačke, koju su izveli pripadnici Specijalne policije MUP-a RS na autoputu Banja Luka-Gradiška, od strane ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača "zastrašujuće“.

Tvrde u saopćenju da će takvo njegovo ponašanje dovesti do toga da i RS "uskoro dobije svog Legiju i svoje Crvene beretke“.

"Sramotna je izjava ministra Lukača da drumsko razbojništvo pripadnika Specijalne jedinice MUP-a ne predstavlja ugrožavanje bezbjednosti građana RS-a, jer je velika tragedija izbjegnuta samo pukom srećom. Zar je moguće da je poruka ministra Lukača građanima: "Ne brinite, to su bili profesionalci, koji su hirurški precizno uzeli novac i niko nije bio ugrožen", pitaju iz PDP-a.

Također, postavljaju pitanje ministru Lukača kada će saopćiti ko je ubio Milana Vukelića, čovjeka koji je direktno ukazivao "na korupciju u vladajućim strukturama, a koji je brutalno ubijen ispred zgrade MUP-a RS i u neposrednoj blizini škole“.

"Zašto nikada nije rekao da je to prioritet u njegovom radu? Ili ni to nije bilo ugrožavanje bezbjednosti građana", navode iz PDP-a.

Podsjećaju Lukača da ima i tri nerazjašnjena ubistva u Banjoj Luci u posljednje vrijeme, a "da zaista radi svoj posao, umjesto što odrađuje partijske zadatke, ministar bi dosad dao odgovor roditeljima Nikole Đurovića ko je kriv za smrt njihovog sina“.

"Ovo su samo neki od najdrastičnijih slučajeva koji, očigledno, neće biti razjašnjeni dok je Lukač na čelu MUP-a RS", navodi se u saopćenju PDP-a.