BiH
113

PDP: Vlast mora pokazati da ne živimo u pendrek-državi

Piše: G. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik Skupštine opštine Gradiška Radislav Dončić, koga je grupa gradskih odbornika nelegalno smijenila krajem februara, rekao je danas u Banjoj Luci da bi sutra ovaj slučaj trebao da dobije svoj epilog.

"Sutra bi trebala da se desi primopredaja dužnosti, ali s obzirom na to da ne postoji nijedan zvanični dokument kojim sam ja razriješen, to ne može da se desi onako kako su odbornici koji stoje iza ovoga zamislili. Ako dođu sa sudskim nalogom i dokumentacijom koja opravdava moju smjenu, povući ću se", rekao je Dončić.

On je dodao da svakodnevno dobija prijetnje i da je izložen neviđenim pritiscima. U Gradišci, dodao je on, svi govore da je sve dogovoreno sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačom da policija završi taj posao.

"Svi znaju da je ovo urađeno mimo zakona. Nadam se da će ustanove RS uraditi svoj posao i da ovo bezakonje neće proći tako lako. Očekujem odgovor i od Ministarstva uprave i lokalne samouprave, ali oni još uvijek ćute", istakao je Dončić.

Potpredsjednik PDP-a Milan Švraka rekao je da "slučaj Gradiška" predstavlja još jednu manjkavost izbornog zakona, kojeg neminovno treba mijenjati.

"Ovo je pokušaj političkog puča. Svi smijenjeni funkcioneri u Gradišci mogu da tuže opštinu i time je dovedu u nezahvalnu finansijsku situaciju. Vlast mora da pokaže svim građanima da ne živimo u pendrek-državi", dodao je Švraka.

PDP