{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP: Usvojena deklaracija o borbi protiv nepotizma u institucijama RS-a

F
18.5.2013. u 19:13
16
7
PDP: Usvojena deklaracija o borbi protiv nepotizma u institucijama RS-a
16
PDP: Usvojena deklaracija o borbi protiv nepotizma u institucijama RS-a
Mladen Ivanić
Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) usvojio je danas deklaraciju o borbi protiv nepotizma u institucijama i javnim preduzećima RS-a, kako bi se njenom primjenom vratilo povjerenje građana u institucije vlasti.
U tom dokumentu se naglašava da svi izabrani i imenovani predstavnici vlasti ne mogu imati svoje bliske srodnike na rukovodećim mjestima, niti imati pravo na korištenje državnih subvencija i drugih povlašenih kredita, kao ni drugih pogodnosti u bilo kojoj oblasti u kojoj postoji mogućnost komercijalnog, odnosno tržišnog zadovoljavanja potrebe.

PDP će ovaj dokument o borbi protiv nepotizma u institucijama i javnim preduzećima u RS, kako se navodi, odmah po uspostavljanju nove vlasti RS, pretočiti i u zakone i podzakonske akte.

Također, opredijeljeni su da se na sličnim osnovama uredi ova oblast i segmentu lokalne vlasti.

PDP će zatražiti i podršku za ovu deklaraciju od svih političkih stranaka, kao i od nevladinog sektora , s ciljem što šire afirmacije iznesenih stavova i vraćanja povjerenja građana u institucije sistema i jačanje pravne države.

Također, Glavni odbor PDP-a je danas usvojio i tri polike na koje će se fokusirati na narednim izborima, a odnose se na ekonomska pitanja, borbu protiv korupcije i kriminala te socijalna pitanja.

Da u RS postoji političko jedinstvo opozicije, koja će na predstojećim izborima predložiti jednog kandidata za predsjednika, kao i za člana Predsjedništva BiH, potvrdio je u izjavi novinarima predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.

Kazao je i da je zasad rano govoriti o izborima listama, jer će to zavisiti od Izbornog zakona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: