{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP traži da se razmatra proces privatizacije u RS-u

F
FENA
19.3.2008. u 14:23
0
0
PDP traži da se razmatra proces privatizacije u RS-u
0
PDP traži da se razmatra proces privatizacije u RS-u
Partija demokratskog progresa (PDP) zatražila je održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se razmatrao proces privatizacije u tom bh. entitetu i zauzeo stav o Komisiji za reviziju privatizacije u RS-u i njenom predsjedniku Borislavu Bijeliću.
Šef poslaničkog Kluba PDP-a Branislav Borenović izrazio je protivljenje što je iz skupštinske procedure povučen Izvještaj o izvršenju Zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima i bankama od 29. maja 2006. do 31. decembra 2007. godine, te što se predsjednik Komisije za reviziju privatizacije Borislav Bijelić nije ni pojavio na sjednici nadležnog skupštinskog odbora.

"To nije prvi put da se Bijelić ne pojavljuje na sjednici skupštinskog odbora i što samo pokazuje kakav je njegov odnos prema Narodnoj skupštini RS-a", rekao je Borenović.

Smatra da je bilo mnogo zloupotreba u procesu privatizacije u
RS-u zbog čega traže da se o svemu tome odredi Skupština.

Za održavanje posebne sjednice entitetskog parlamenta o ovoj temi neophodno je da tu inicijativu podrži jedna trećina poslanika, a PDP tvrdi da imaju potrebnu poslaničku podršku za njeno održavanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: