{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP samostalno izlazi na izbore

F
14.4.2008. u 16:44
0
0
PDP samostalno izlazi na izbore
0
PDP samostalno izlazi na izbore
Partija demokratskog progresa (PDP) i dalje je dio vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, ali nije zadovoljna svim pitanjima saradnje sa SNSD-om i na lokalne izbore izlazi samostalno.
Kako je izjavio potpredsjednik PDP-a Slaven Pekić, SNSD se nije odazvao na poziv za zajedničko učešće na izborima, ali PDP neće ulaziti ni u koalicije sa SDS-om niti bilo kojom drugom opozicionom strankom, jer smatraju da su dovoljno jaki da sami izađu na izbore.

On je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da, kada je u pitanju izlazak na lokalne izbore u Federaciji BiH, PDP ostavlja mogućnost da općinski odbori u pojedinim lokalnim zajednicama postignu određene dogovore.

Pekić je kazao da odnosi sa SNSD-om ne funkcioniraju kada je u pitanju i kadrovska politika, iznoseći podatak da od kada je SNSD na vlasti u koaliciji s PDP-om smijenjeno je oko 30 visokopozicioniranih kadrova PDP-a.

Najavio je da će Glavni odbor PDP-a na sjednici 9.maja razmotriti i pitanje koalicije sa SNSD-om s kojim imaju problema, ali su i svjesni da ta stranka ima apsolutnu većinu i može samostalno da vrši vlast.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Aleksandar Golijanin rekao je da će poslanici ove stranke na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine zatražiti ostavku predsjednika Komisije za privatizaciju RS-a Borislava Bijelića, ponovivši da ta stranka nije zadovoljna radom Komisije i da je Bijelić u proteklom periodu bio u sukobu interesa.

Od Vlade RS-a PDP traži i da reviziju privatizacije preuzme Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a da bi taj proces dobio potrebnu nezavisnost od političkog utjecaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: