Opozicija optužuje
0

PDP: Očekujemo da SNSD jasno saopšti građanima kad će poslati prvi plan za NATO

A. P.
Partija demokratskog progresa (PDP) reagovala je na izjavu glasnogovornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovana Kovačevića poručivši da od te stranke očekuju da građanima jasno saopšte kada će poslati prvi Godišnji nacionalni plan za NATO.

U saopćenju koje potpisuje glasnogovornica PDP-a Anja Petrović SNSD-u su poručili da to učine umjesto što napadima na opoziciju skreću pažnju javnosti sa sporazuma koji su potpisali sa koalicionim partnerima SDA i HDZ BiH.

"Mi potpuno razumijemo nervozu u SNSD-u. Po ko zna koji put su otkrili svoje pravo lice, da bi za nekoliko fotelja u Sarajevu promijenili priču i prevarili i narod i RS, da su još od 2009. godine kad je Radmanović poslao zahtjev za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP) do danas vjerni sljedbenici NATO puta. Toliko su nervozni da se i Bakir Izetbegović sažalio pa brani Dodika da nije izdajnik", dodala je Petrović.

Ona je rekla da su "obmane kakve SNSD ovih dana plasira vezane za potpisani sporazum viđene mnogo puta".

"Sjetimo se samo silnih referenduma - od onog o nezavisnosti koji nikada nije održan, referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH koji je nakon dvije godine naprasno povučen, referenduma o Danu RS koji je održan, a da bi za manje od mjesec poslanici SNSD-a glasali za novi Zakon o Danu RS kojim je ispoštovana odluka Ustavnog suda BiH...", navode dalje u saopštenju za javnost.

"Na kraju možemo se sjetiti i teatralnih napuštanja sjednica Parlamenta BiH zbog ratne prošlosti Šefika Džaferovića, koju su naprasno zaboravili kada su pojeli Wigemarkove kolače i trebali zajedno izglasati akcize. Čini se da ih je i ovaj put Wigemark počastio istim kolačima koji utiču tako da jedno pričaju, a drugo rade", naveli su na kraju iz PDP-a.