{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP: Narušeni odnosi sa SNSD-om, jedan od uzroka Rajko Vasić

F
14.1.2008. u 15:36
0
0
PDP: Narušeni odnosi sa SNSD-om, jedan od uzroka Rajko Vasić
0
PDP: Narušeni odnosi sa SNSD-om, jedan od uzroka Rajko Vasić
Predsjedništvo Partije demokratskog progresa Republike Srpske konstatiralo je da su odnosi te stranake sa SNSD-om u posljednje vrijeme narušeni, te uputilo zahtjev SNSD-u u kojem traži razgovore između rukovodstva partija.
Izvršni direktor PDP-a Gavrilo Antonić kazao je na pres-konferenciji da su odnosi sa SNSD-om posebno narušeni tokom i nakon predizborne kampanje u RS-u za predsjedničke izbore, pojedinim izjavama i postupcima iz SNSD-a, a konkretno je naveo izjave Izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića.

"Vasić jeste jedan od uzroka naših narušenih odnosa. On daje različite komentare koje ponekad ne vrijedi i posebno komentirati", kazao je Antonić.

On tvrdi da je preuranjeno upuštati se u špekulacije da će PDP-e izaći iz skupštinske većine u RS-u, ipak, ističući da ne isključuje nijednu mogućnost.

Naveo je i da PDP-e nije razmatrao kadrovska pitanja, odnosno zastupljenost svojih kadrova u entitetskoj vladi, budući da trenutno imaju samo jedno ministarsko mjesto.

On tvrdi da sve navedeno nije glavni razlog narušenih odnosa sa SNSD-om, već da PDP-e želi da se razmotri šta je od dogovorenih programskih ciljeva prilikom formiranja vlasti u RS-u i urađeno.

Predsjedništvo PDP-a je ocijenilo da je prošlo dovoljno vremana i da je trenutak da se napravi ozbiljna analiza rezultata dosadašnje saradnje i realiziranja programskih ciljeva postavljenih prilikom formiranja vlasti.

U tom smislu, na sjednici je posebno ukazano na potrebu sagledavanja dokle se stiglo i šta je urađeno po pitanjima: agrarne politike, reforme sistema finansiranja zdravstvenog i penzionog osiguranja, ekonomske politike, Fonda za razvoj istočnog dijela RS-a kao i kapitalnih ulaganja u infrastrukturne objekte (autoput Banja Luka-Gradiška, sanacija puta preko Čemerna...).

Druga tema o kojoj PDP-e hoće da razgovara sa SNSD-om je, naveo je Antonić, razmatranje moguće saradnje dviju partija za predstojeće lokalne izbore.

PDP-e očekuje da se ti razgovori održe uskoro, eventulano u narednih petnestak dana kako bi se, naveo je, okončali potpisivanjem jednog sporazuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: