BiH
0

PDP još bez potvrde da li je Mladen Ivanić kandidat za predsjednika RS-a

FENA
Partija demokratskog progresa Republike Srpske danas je i zvanično predala Centralnoj izbornoj komisiji prijavu za učešće na prijevremenim predsjedničkim izborima u RS-u, ali ime svog kandidata još neće saopćavati.

Izvršni direktor PDP-a Gavrilo Antonić nije mogao da potvrdi niti demantuje informacije da će kandidat te stranke za predsjednika RS-a biti njen predsjednik Mladen Ivanić.

Precizirao je da će odluku o tome donijeti organi PDP-a i da za to ima dovoljno vremena do 31. oktobra kada i ističe rok za prijavu kandidata.

"U PDP-u postoje razmišljanja o tome i sasvim sigurno imamo kapaciteta i referentnih kadrova za obavljanje predsjedničke funkcije, koju smatramo izuzetno važnom, posebno u narednom periodu", kazao je Antonić.

Prijave za učešće na prijevremenim izborima za predsjednika u RS-u već je predala Srpska radikalna stranka RS-a, Srpska radikalna stranka "dr. Vojislav Šešelj", a prijave su najavili i SNSD i SDS.

Na predsjedničkim izborima sa svojim kandidatom neće učestvovati Demokratski narodni savez RS-a, potvrdio je danas predsjednik te stranke Marko Pavić.

Rok za podnošenje prijava ističe danas u 16.00 sati.