|

PDP i SDS u narednih mjeseca dana potpisuju koalicioni sporazum

PDP i SDS u narednih mjeseca dana potpisuju koalicioni sporazum
0
S
SRNA
22.11.2009. u 20:59
5
komentara
0

dijeljenja
PDP i SDS u narednih mjeseca dana potpisuju koalicioni sporazum
Partija demokratskog progresa (PDP) i Srpska demokratska stranka (SDS) namjeravaju da u narednih mjesec dana potpišu koalicioni sporazum udružene opozicije, koji će biti ponuđen i ostalim opozicionim strankama na potpisivanje, izjavio je večeras u Milićima predsjednik Izvršnog odbora PDP Zoran Đerić.
"Udružena opozicija bi trebalo da na narednim opštim izborima ima zajedničkog kandidata za predsjednika RS i zajedničog kandidata za člana Predsjedništva BiH. To je suština i najvažnije pitanje oko kojeg PDP i SDS treba da se udruže i prave udruženu opoziciju", rekao je Đerić.

Plan je, kaže Đerić, da taj sporazum bude ponuđen i ostalim opozicionim političkim partijama u RS.

"Očekujem da ćemo u tom smislu imati razumijevanje i saglasnost i Srpske radikalne stranke RS, Demokratske partije, Penzionerske stranke i nekih drugih manjih političkih partija, koje treba da se okupe u zajedničkom bloku udružene opozicije", rekao je Đerić.

Prema njegovim riječima, osnova sporazuma biće principi u vezi sa kojim već postoji puna saglasanost PDP i SDS.

On je dodao da se ovi principi odnose na ključna politička i ekonomska pitanja, prije svega Dejtonski mirovni sporazum, neupitnost Republike Srpske i entitetsko glasanje koje, kako je rekao, mora da ostane kakvo jeste.

Predsjednik Izvršnog odbora PDP prisustvovao je u Milićima svečanosti, koju je povodom desetogodišnjice osnivanja ove stranke organizovao Opštinski odbor partije.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...