BiH
1

PDP i dalje traži odgovor od Vlade RS o helikopterskom letu

SRNA
U PDP-u smatraju da je Helikopterski servis Republike Srpske današnjim saopštenjem potvrdio da je pjevačica Svetlana Ražnatović "dovezena helikopterom RS" na nastup u Banjoj Luci, te i dalje traže hitan odgovor Vlade Republike Srpske u vezi sa ovim letom.

Klub poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dalje insistira da isključivo od Vlade Republike Srpske dobije odgovor po čijem nalogu je odobren ovaj let, koliko je koštao i kako će trošenje novca biti opravdano, navodi se u saopštenju PDP-a.

Iz ove stranke poručuju da PDP ne zanima da li je pjevačica na novogodišnji nastup "u noćni klub blizak ljudima predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku" stigla iz Beograda, sa Kipra, iz Sremske Rače ili sa Pavlovića ćuprije, već šta je uopšte radila u helikopteru RS-a.

"Ako je to zahvalnost za navodnu humanitarnu aktivnost, postavljamo pitanje - hoće li se helikopterom provozati i svi pjevači koji su prije nekoliko noći nastupali u humanitarnoj akciji u Banjoj Luci, kao i 89.000 dobrih ljudi koji su pozvali humanitarni telefonski broj?", saopšteno je iz PDP-a.

Helikopteri Helikopterskog servisa RS nisu imali nijedan registrovan prekogranični let 31. decembra 2017. godine, te stoga nisu tačne tvrdnje koje su se pojavile u javnosti da je helikopterom ovog servisa iz Srbije u BiH doputovala pjevačica Svetlana Ražnatović, saopšteno je danas iz Helikopterskog servisa RS.