{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP: Djelovat ćemo kao opozicija na svim nivoima

F
31.1.2009. u 17:05
0
0
PDP: Djelovat ćemo kao opozicija na svim nivoima
0
PDP: Djelovat ćemo kao opozicija na svim nivoima
Potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić izjavio je da se odluka SNSD-a kojom se odbijaju zahtjevi PDP-a kao neprihvatljivi, mogla i očekivati, te da će ta stranka dalje djelovati u opoziciji na svim nivoima vlasti.
"U novonastaloj situaciji prelaska u opoziciju, funkcioneri PDP-a će ovih dana, ako ne budu razriješeni dužnosti, sami podnijeti ostavke“, pojasnio je potpredsjednik PDP-a.

Svi funkcioneri PDP-a, kaže, napustit će svoje sadašnje funkcije i na nivou RS-a i na nivou BiH. Pored one koju obavlja njihov predsjednik Mladen Ivanić, kao predsjedavajući Doma naroda Paralmentarne skupštine BiH, jednu od najznačajnih ima i Boško Tomić, kao ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a.

"Ubuduće će vlast u BiH činiti petorka, a ne šestorka“, kaže potpredsjednik PDP-a.

Na pitanje da li prelazak PDP-a u opoziciju znači da se neće održati za 11. februar najavljeni sastanak šestorice najznačajnih lidera u BiH, čiji je domaćin trebao da bude Ivanić, potpredsjednik PDP-a je odgovorio da je moguće da dođe do određenih promjena, jer bi onda na taj sastanak trebalo pozvati i druge opozicione partije.

„Ali, može se desiti da do tog trenutka Ivanić ostane predsjedavajući Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH. Dakle, samo iz tehničkih razloga, moguće je da Ivanić vodi taj sastanak u Banjoj Luci, kao čovjek koji još nije razriješen
vlasti“, zaključio je Nagradić.

On je kazao da žali što njihovi zahtjevi nisu prihvaćeni od SNSD-a, jer su, naveo je, bili u interesu građana RS-a.

"PDP je bio spreman i dok smo bili pozicija, a i sada kada smo opozicija, da štitimo interese RS-a. Postoji nekoliko stvari prema kojima nikada nećemo biti opozicija, a to je interes RS-a, srpskog naroda i svih njenih građana koji je prihvataju“, rekao je Nagradić.

Izvršni odbor SNSD-a danas je zaključio da su zahtjevi PDP-a za njihov ostanak u koaliciji u RS-u neprihvatljivi.

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović kazao je da je ta stranka spremna da organizira vlast na svim nivoima bez kadrova PDP-a.

Ranije je PDP postavio pred SNSD nekoliko uvjeta u kojima traži da se Vlada više posveti ekonomskim pitanjima, razvoju istočnog dijela RS-a, kao i da Glavna služba za reviziju javnog sektora ispita pojedine privatizacije preduzeća u RS-a, a ne komisija koju je formirala Vlada RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: