{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pčelari se zalažu za osnivanje saveza na državnom nivou

F
13.9.2007. u 13:50
0
0
Pčelari se zalažu za osnivanje saveza na državnom nivou
0
Pčelari se zalažu za osnivanje saveza na državnom nivou
U okviru Internacionalnog sajma pčelara i pčelarske opreme Bee Fest, danas je u Sarajevu održan skup na kojem su pčelari naglasili da je neophodno osnovati državni savez pčelara i istaknuli da bi zahvaljujući tome umnogome bio olakšan rad pčelara u BiH, regulirano pitanje izvoza i nastupa na skupovima u inozemstvu.
Oni su na današnjem skupu pojasnili da je ipak prije toga u pčelarstvu potrebno urediti situaciju na federalnom nivou.

Naime, federalni savez pčelara već duže ne djeluje zbog čega su pčelari danas apelirali da što prije bude održana skupština tog saveza, izabrano novo rukovodstvo i tako aktiviran rad.

Federalni savez bio bi jedan od subjekata za organiziranje saveza na državnom nivou. Na području BiH djeluju savezi pčelara Republike Srpske i Distrikta Brčko.

Pčelari su na današnjem skupu naglasili da se u BiH proizvodi kvalitetan med koji treba na adekvatan način plasirati, prije svega do domaćeg potrošača. U tome bi im umnogome pomoglo postojanje krovne organizacije. Naglašavaju da je takva organizacija važna i radi zaštite ovdašnjeg tržišta od uvoza nekvalitetne robe, registracije lijekova, reguliranja tržišta te izvoza robe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: