Nebojša Radmanović
0

Pažnja se skreće sa osnovnog problema

SRNA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović smatra da političari u BiH ne bi smjeli dizati tenzije kako bi se skrenula pažnja od osnovnog problema - teške ekonomske situacije u zemlji.

"Jedan dio političara bježi od tog problema skrećući pažnju na druge stvari", rekao je Radmanović za Televiziju OBN.

Prema njegovim riječima, pojačana retorika pravilo je pred sjednice Savjeta za provođenje mira, kad pojedini političari svjesno dižu tenzije kako bi ostvarili neke lične ciljeve.

Radmanović je istakao da je neophodno dogovaranje u BiH, u prvom redu lidera političkih partija koje imaju kapacitet da se u institucijama sistema dođe do bitnih rješenja, ali smatra da mjesta ima i za ostale parlamentarne partije.

On se ponovo založio da domaći političari preuzmu odgovornost.

"Suština daljeg nastavka rada OHR-a jeste sprečavanje naših bržih koraka ka EU", istakao je Radmanović.

On je rekao da lider SNSD-a i predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik nije rušitelj BiH, već stvaralac i da rušenje nije dio njegovog bića.

Govoreći o izvještaju Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) protiv Dodika, Radmanović je rekao da se radi o političkom procesu koji su pokrenuli ljudi koji imaju nešto protiv RS.

Radmanović, koji će sutra predsjedavanje Predsjedništvom BiH prepustiti hrvatskom članu Željku Komšiću, rekao je da je u toku svog osmomjesečnog predsjedavanja učinio sve što je moguće kako bi se BiH približila EU i nastavila izgradnju dobrosusjedskih odnosa.