Kriza vlasti
6

Pavlović: SNSD će tražiti raspuštanje opštinskog parlamenta i nove izbore u Srebrenici

SRNA
Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je danas novinarima da će ova stranka tražiti od Vlade Republike Srpske raspuštanje lokalnog parlamenta i raspisivanje novih izbora za Skupštinu opštine Srebrenica.

"Sazivanjem današnje sjednice, novi predsjednik Skupštine opštine Alija Tabaković i skupštinska većina pokazuju da ne poštuju zakone ni odluku Vlade Republike Srpske koja je zaustavila izvršenje odluka, koje je novoformirana skupštinska većina donijela 28. aprila, do završetka upravnog postupka kojima će se utvrditi da li su zakonito donesene", rekao je Pavlović koji je odbornik u ovoj Skupštini.

On tvrdi da novo skupštinsko rukovodstvo sprovodi pravno nasilje i krši zakone i Statut ove opštine.

"Sve odluke o smjenama i imenovanjima koje su donijeli nakon uspostavljanja skupštinske većine donesene su na nezakonit način, bez sprovođenja propisane procedure i obrazloženja za te promjene i takav način rada mora se zaustaviti, jer vodi u anarhiju i očigledan je revanšistički odnos skupštinske većine prema prethodnim članovima skupštinskog rukovodstva i skupštinske većine", rekao je Pavlović koji je do aprilske sjednice i smjene vladajuće većine obavljao dužnost potpredsjednika Skupštine opštine.

Odbornik Hamdija Fejzić, koji je prilikom smjene vladajuće većine razriješen dužnosti predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, kaže da je on još zakonski predsjednik Skupštine opštine.

"Vlada Republike Srpske osporila je izvršenje odluka o smjenama i dok se ne završi upravni postupak ja sam po zakonu predsjednik parlamenta", istakao je Fejzić, upozoravajući da je obaveza da se odluke Vlade poštuju.

Fejzić je rekao da je juče održan sastanak povjereništva SDA za Srebrenicu na kome je zaključeno da odbornici ne daju izjave za medije i da ne želi da komentariše zakazivanje današnje sjednice Skupštine opštine i njeno odgađanje.