|

Pavlović: Šestorka se spušta u Srebrenicu

Pavlović: Šestorka se spušta u Srebrenicu
4
F
FENA
5.12.2012. u 17:19
22
komentara
4

dijeljenja
Pavlović: Šestorka se spušta u Srebrenicu Srebrenica
Predsjednici općinskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpske demokratske stranke (SDS), Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH usvojili su danas u Srebrenici platformu koju su uputili u centrale stranaka da daju saglasnost za nju.
Ovo je u izjavi za Agenciju FENA potvrdio predsjednik Općinskog odbora SNSD-a Radomir Pavlović dodajući da ova platforma govori o političkom djelovanju nove skupštinske većine i raspodjeli vlasti na osnovu izbornih rezultata "pola Bošnjacima, pola Srbima".

Dogovorena je, kaže nadalje Pavlović, korektna saradnja s načelnikom Općine Srebrenica te ustanovljena nova politika koja bi se zasnivala na tome da se "šestorka spusti u Srebrenicu kako bi se na osnovu budžeta entiteta i Vijeća ministara BiH pomoglo Srebrenici jer se te partije nalaze u tim vladama".

SNSD, SDS, SDP i SBB imaju 13 odbornika u Skupštini općine Srebrenica, a nju čine ukupno 23 odbornika, te Pavlović najavljuje da će Koaliciju SNSD, SDS, SDP i SBB podržati još najmanje dva odbornika.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...